A New Beginning

we are going back to KL soon. was here in Ipoh to celebrate Hari Raya Korban 😊 haha i don’t do Raya alone i guess this time ❀️

happy & thankful

but office is no longer the same. won’t be seeing the only one as much as i do now. sobs 😭 but life must go on. i’ll see you in the evening okay ? if you are not playing golf 🀣

32639c9eb0a81b95a62477fc83274bb2275983048452505663.jpg

to be honest i feel a lot better despite of going to an alien space. i feel my semangat lifted. my head feels so light. as if my burden is gone. i hope i can survive this changes ✌🏻

it won’t be that easy sebenarnya. six years of suka duka n penat lelah. semua kenangan yg ada, berat jugak laa rasa hati tu. tapi paling berat sebenar nya is because of him. koh koh koh clingy girlfriend alert !

anyway i hope we can still have a great life ahead. lets grow old together. until our hair turns grey. i love you 🦁

xoxo

Be Happy

office life sucks big time 🀦

every year bila shortfall prestasi belanja i always have this ‘whatever konon’ attitude. at least for the past three years. tapi hakikat nya semua tu sangat menghantui perasaan aku 😭

the feeling of kau-tak-pandai-buat-kerja is super yuck ! and memang aku jenis terbawak bawak sampai ke rumah. tu pasal kekadang jd bad mood. jadi diam memikirkan masa depan. semua lah

last two years aku siap bawak diri pegi dome sorang diri minum frap choc. and time tu sbb aku emo aku pilih choc yg bentuk frog. everything was so ugly time tu hence the frog thingy. kecewa πŸ˜₯

boleh tak saya dh tanak serabut serabut buat keje ? tanak dah terbawak bawak sampai ke rumah. balik umah nak tenang jer. balik ke pangkuan keluarga makes me feel better.

parah lagi when he wasnt around. yes he left for something official. mula laa aku rasa lost sikit. kalo ada tu walau pon kekadang pening tapi at least rasa secure. rasa gak tenang nya tu. tapi dah balik pon so tayah drama sgt lah aku pon. kata tak clingy πŸ˜‚πŸ˜‚

xoxo

Father Dearest

we are so busy growing up that we forget they are growing older. that hits me hard.

i almost forget how does it feels to have a father again 😒 a dearly father to everyone, i love him already. guess i always get myself attached to a father better than a mother ☺️

img_0057

abah,

the pain, the void and the emptiness are beyond words. tak ada air mata yang mampu pulihkan rasa sedih, rasa kosong, rasa kehilangan tersebut. tak ada kata mampu menyatakan rasa rindu yang terbuku. yes, i have not write about you for quite sometimes but my heart beats your name ❀️

i want you to know that i am happy again. Sofea is happy too. we are all happy. thank you for everything you taught me. you made me the best person i am today. you taught me to be the best version of a girl / lady can be. i love you so much and thank you 😭 ❀️

xoxo

Better Days

penat sebenarnya. sangat penat. tapi biasa laa aku ni jenis suka fikir lebih. overthinking kills πŸ˜” tapi itu jugak laa yang aku buat

keje is keje lah. tapi keadaan sekarang agak memenatkan. dulu ada coordinator yang power. jadi aku tak banyak sangat fikir. you know aku bukan jenis natural leader. i don’t lead !

 

bukan perangai aku jugak nak shine bagai ni. i don’t bother orang kenal aku ke tidak. orang penting kan aku ke tak. seriously aku tak kesah pon if orang tak ingat aku πŸ˜‚ cukup jer dua tiga kerat yang aku ada. memadai ❀️

okay laa sis penat. malas nk fikir benda lain. better days are coming. lets go somewhere !

xoxo

Helo

baru balik dating 😻 okay muka kucing gatal. but whatever.

homed and watching World Cup now. iced water and McD’s durian party pack. France is leading too. heaven !

a tough week i must say. tough sebab banyak sangat benda nak kene buat. bukan one after another, tapi semua nya nak kene buat sekaligus. tangan ada sepasang jer pon. how ? nasib phone ada dua jer. kalo tiga baru jadi ismet ulam raja. kiri kanan berbunyi. kadang satu tanya pasal batu satu tanya pasal menu. jap karang tanya barang bila nk order. semua benda pun berbeza.

kadang kadang terfikir aku ni buat business bebanyak nak ape ntah. nak kata nak kaya tu tak de laa sangat. tapi more to rasa selagi ada daya kerja laa sekuat nya. peluang tak selalu datang. selagi ada kudrat dan tenaga, berusaha lah. mana laa tau dapat membantu pada masa depan. kalau kaya pun ada bagus nya, cuma harap tak hilang perasaan rendah diri jer lah.

 

i am so thankful that i have a good support system. hence, i don’t easily cracked under pressure. i always find strength in everyone i have around me. their attention, their help and their love, are all like the air that i breathe.

 

oh Sofea !

yassss, it’s Saturday again.

semalam after the sushi dinner daddy left for an open house. the house was a bit messy. so i decided to clean it up a bit. despite of my sore body i know i just have to do it. hahah πŸ˜–Β sebenar nya sentap sendiri bila beliau pegi dapur and still ada periuk nasik tak cuci. kohkohkoh.

lepas tu biasa laa Sofea tanya macam macam. then i suddenly heard her singing a new song, probably the one she learned from her school. pastu dalam hati terfikir, anak aku ni lagu macam macam dah tahu. alfatihah dah pandai baca ke idok ? nervous tau 😫

pastu tanya laa dia, “Sofea dah pandai baca alfatihah blom ?”

and she said, “no”

gulp ! 😣

so i recited the surah and asked her to follow my voice. tapi dah pesan dgr and baca baik baik.

al-fatihah

and she recited well. siap tanya lagi, “ape dia mama? cuba ulang sofea tak jelas”

haa camtu ayat dia. so i was happy.

bila dah setel “Γ£mΔ«nn” dia pn senyum and tanya, “mama, okay tak Sofea baca ?”

i replied, ” okay la tu. nnt baca lagi yee”

she again asked, ” are sure mama ?”

i said,” yes sayang”

she looked at me macam nak mencari kepastian in my eyes.

” so dah boleh main. yes !”

berlari ke ruang tamu amek Barbie dia terus sambung menyanyi.

πŸ˜‘

xoxo