deadpool 2 & a gold class ticket

dah rasa terabai nya this blog. nnt la i’ll figure out macam mana nk fix this thing πŸ€—

sebenar nya since election hari tu aku duk berangan nak tengok movie. tapi ada banyak btol benda nak kene buat. so this was put on hold πŸ˜ͺ

tapi semua tu berakhir bila aku finally dapat tengok deadpool 2. and ini jgk first time kami try gold class πŸ’ƒ i know so yesterday kan ? hmm actually beliau ni jenis suka nau tido masa movie. maka aku amek short cut utk tidak bagi keselesaan itu secara terus. kalo kerusi tegak pn lena, hat bleh adjust baring ni apetah lagi kan ? πŸ§–

super comfy. memang kau duduk and enjoy your movie sgt. sbb jiran jiran kau semua jauh. so xde laa dengar org makan kopok. org sedut air. semua pon kau x dengar. tenang ! ☺️

and about deadpool 2

semua org tau deadpool ni annoying kan. so jalan cerita die masih annoying macam dulu. and aku jenis tak minat sangat cerita camni. agak draggy. ntah la may be ramai yg suka, but just not for me πŸ™…

personal rating : ⭐⭐⭐

xoxo

what to do ?

i am fat. that is a fact. and i have been struggling with this bulge since ages. so masalah ni bukan masalah baru lah for me. i can do diet i can workout i can do a lot of things. cuma masalah paling utama ialah saya tak istiqamah. haa camtuh πŸ˜… sejenis culas bila bab kesihatan.

and semalam, mama ( as i fondly called my home spa lady ) komplen cakap badan makin naik nih 😒 terus rasa bagai di tusuk sembilu bisa. and the song continues. bukan laa tak bole terima kenyataan, sebab i know i am fat. cuma macam okay kau kene diet sekarang. jangan di ikut sangat tekak sat patin sat ikan bakor kome tu. camtu lah perasaan die.

so now i’m trying to change my eating habit. bit by bit.

well, this is my favorite poke bowl at Rubberduck. salmon, brown rice, Japanese cucumber, purple cabbage ( i think so ) and pickles. it tastes gorgeous. memang terus rasa healthy laa kalo makan ni. hahah masalah nya kalo belah Putrajaya / Cyberjaya / KLCC payah nk jumpa this sort of food.

maka do i need to travel to KL just to get my healthy food ? or should i DIY this kind of food kat umah ? hmm susah jugak nih. masak sambal sotong lg senang dr buat semua ni πŸ˜‚

nnt la akak pikir kan camane nk tangani masalah yg dh berkurun lama ni yee

πŸ–€

what is my skincare routine ?

tak semua orang ada that luxury of time utk belek muka all day err day πŸ˜† masa mmg malas dan too tired nk go thru 5 steps routine. ye dok ? kalo bole nk pakai satu jer terus zass bersinar. but, xde benda mudah dalam dunia ni sis sis semua. nak cantik kene rajin

apa yang akak amal kan ?

dua item wajib di bawah. harrogate sulphur soap bar dan serrose. harrogate tu baru berkenalan jer actually hujung tahun lepas. but since then nothing can beat that. i have tried a lot. pelbagai jenama but this one suits me well 😁

photo taken from IG bytema. she is my fellow PTD but everyone calls her Ratu Sabun. but whatever apa yg dia promote ni sangat lah bagus okay ? ada customer akak nk try this combo tak ? kalo nak sila bagitahu okeh 😊

botol kecik yg sgt menggamit perasaan. bau yang sangat tenang. sangat efektif. selamat utk semua jenis kulit. mencantik kan kulit dr dalam. tak rugi uolls semua try. mudah meresap dalam skin. tak berminyak. and works very well dengan foundation lain. so remember, serrose is always your first step before any make up. okey ?

sape nk beli, sila whatsapp or DM my IG yee

πŸ–€

Review : Perfume

yahuu esok i’m on leave. i think i just need an extra day for myself. dan malam ni ada sesi spa di rumah. will talk about it some other time 😊

untuk malam ni, saya rasa nak review satu ig pasal perfume. to be honest saya bukan peminat perfume. i have a few. spray pon sebab nak masuk meeting. kalo nk ilang kan bau cafe or bau makanan yang terlekat dekat baju, saya spray Febreeze. yes saya seorang yang simple πŸ€·πŸ»β€β™€οΈ

dua tiga hari lepas kan cam panas jap kes seller Instagram yang jual fake items, tp claim original. and she’s selling branded handbags yang kos nya cecah ribuan ringgit. hmm kesian orang yang beli. saya pn tak de nk komen lebih, but more to being honest when you are in business. tak de orang nk kecam awak pakai barang premium or even tak berjenama. tak ada orang nk judge. yang jadi tak eloknya bila awak tipu customer. eh tipu ni mmg benda tak baik lah kekdahnya.

DSC00623

i loveee this sebab die ada element rose. kan ke saya penjual #serrose πŸ˜‰Β harus laa akan suka pada semua yang roses based.

1220177_51c3cf68-b12b-44cb-8988-554b16ea0d66.jpg

Gucci Bamboo ni plak sebenar nya beliau yang suka. so kita ikot jer laa idong die. penting tuh jaga idong die sekali. hikhikhik πŸ˜†Β tapi yakin laa pilihan beliau mostly memang ze best. fresh and not too strong.

gambar ehsan dari google yer. sebab perfume saya blom sampai lagi. malam ni rasa macam nk beli perfume plak. may be saya agak bosan dah dengan bau yang currently i have.

two favorite IGs for perfume @chenta_shue & @nr_licious

@chenta_shue ni saya selalu beli miniature dari dulu lagi. plus suka btol tengok gambar kat IG dia. @nr_licious ni banyak jual actual size perfume. and both are selling at good price. tapi idok laa murah yang tak masuk akal tu. murah sikit laa dari kaunter. and the most important part is they are selling the original perfume. bukan yang grade or yang reject ker ape. actually tak de pn istilah perfume reject, i think. ntah laa kurang pakar bab perfume. bole tanya mereka yang lebih arif

kenapa nak bayar lebih if we can find a cheaper one, ye dok ? sape yang berminat tu bole laa roger dua IG ni yee πŸ€—

πŸ–€