no sugar challenge

anak dah tido. tapi saya still berjaga. menanti stock serrose yang awesome. last two bottles dalam tangan. but sebotol tu macam iolls kena ‘beli’ dah sebab mine dah nak habis. nampak dak i pun beli stock sendiri ? tok guru kami cakap jangan rompak business sendiri, okay ?

business was off a bit since Saturday sebab we were all away. yes, we were in Ipoh. gathering, attending weeding, meeting ups and catching ups. nampak dak semua activities adalah melibatkan makanan dan most session berlaku di meja makan. #sisstress apa je makanan yang tak jumpa ? semua pn makan 😣 haishh.

and of course ni adalah entry yang berbaur penyesalan terhadap kehidupan lampau. saya bukan jenis yang cepat kurus tapi kalo nak gemok mmg sat ja. berdesup pegi nya. haih. i have issues with makanan manis 🍰🍦 dessert especially, itu laa my main kelemahan. cakes, chocolate, juices, teh tarik you name it. semua laa favorite. tapi air kosong malas minum 😒

since saya selalu membincangkan soal kesihatan kulit, maka dengan penyesalan yang ada ni saya cabar laa diri sendiri untuk minum air kosong sepanjang 30 hari. we need 21 days to make it a habit. so kita cuba 30 hari. no sugar.

8059177e4c5434b3fbf8eb5f0509d6c6--black-and-white-inspirational-quotes-black-white-quotes

i just want to be healthy and i want to shrink a bit. i need to keep up with my daughter πŸ˜‰Β so ada yang nak join saya ?

πŸ–€

how beautiful

happy Saturday ! weekend is always so much love for me. we have a wedding to attend later on. but one entry won’t kill i guess. just a simple sharing for today πŸ˜‰

selama saya berniaga barangan Meiko saya dah jumpa ramai customer. face to face mahu pun sekadar melalui whatsapp. boleh di kata kan hampir 50% daripada customer saya suka kan kulit yang putih. and that makes me wonder, kenapa orang kita merasakan kulit putih itu cantik ? siapa yang meletakkan definisi sebegitu ?

i think we need to realise that being fair is not the ultimate definition of beautiful. whatever your skin colour is, it is always beautiful. in your very own way. jangan taksub dengan kulit artis Korea please. they are born like that or some even buat plastic surgery for that. we don’t need barbie ladies ! real women with real skin, we rock that way πŸ’…πŸΌ

Cm3yBdWWcAQmJmM

so please berhati-hati when it comes to pemilihan barangan kecantikan yang menawarkan pemutihan etc. they are not real. beautiful is when you have s healthy skin. bebas cela bebas parut, regardless of the colour code and tone. jangan perdagangkan your very own kind of beautiful semata-mata untuk kelihatan lebih cerah πŸ˜ͺΒ that is so wrong

buat pilihan bijak okeh. jadi sesapa yang rasa nk cuba kami punya Tokyo Organic Serum or known as Serrose, please contact me or any other agents yang berdekatan. Serrose sesuai dengan semua jenis kulit mahu pun warna. it’s organic dan sememangnya akan amek masa sikit untuk ada efek. jangan beli arini pakai seminggu terus nak flawless. tu memang tak dapat lah yee. tapi saya yakin dengan produk ni, dan rasanya by the time habis your first bottle anda semua dah boleh lihat kesan nya 😍

sesapa yang nak keluar rumah jap lagi jangan lupa pakai serrose!πŸ–€

helo

269b6145559f48af7bd90ddca22c18cb--confidence-quotes-wedding-quotes

this blog is meant for sharing some beautiful tips. or suggestions for good and organic products. or we can discuss about skin problems. because i’ll be sharing mine too. and i guess we need to really take care of what we eat and what we put on our skin. i am far from perfect, but i am learning about it very slowly.

πŸ–€