The House with A Clock in Its Wall

cerita Ahad, semalam. macam biasa laa walau pun kami ni sebok dengan macam macam hal. and mostly hal dunia lah. seboleh nya kami akan spare sikit masa untuk urusan keluarga kecik ni. bawak Sofea makan and jalan jalan 🥰 memandangkan cuaca tak menentu, so kami ajak die tengok movie. awal nya macam nk tengok wrack -it ralph. tapi waktu macam tk berapa sesuai. kekdah nya tengok apa je cerita yang available time tu. so The House With A Clock In Its Wall 🕰 to be honest cerita dia biasa jer. normal cerita yang ada magic magic ni. aku pon cam…

Robin Hood

we managed to secure our seat for Robin Hood. i don’t have much expectation from this movie. tak de laa rasa mcm i-must-watch-this-now-now-now kinda feeling. it just that, watching movies is how we spend our time together other than makan 🍽 sebenar nya dah jarang sangat nak layan midnight ni. dah tua ! to be honest, aku nk tengok cite ni sebab aku suka pelakon die jer. si Robin tu menarik. haha 😆 story line dia biasa jer. simple cuma ada beza dari Robin Hood zaman dulu2. hmm kalo orang yang berpegang pada sejarah may be tak gemor ler kot jalan…

timothy green

semalam aku stay umah je dari pagi sampai lah KE habis main golf 🏌🏻‍♂️ dengan tak mandi nya. so bahagia okay. and masa aku melepak selepas siap kan keje umah aku tengok laa the odd life of timothy green. and ni bukan lah the first time aku tengok cite ni. to be honest the first time i watched this movie i sobbed like an idiot 😭 sumpah sedih. how God brings joy to your life, and it was not permanent. macam hidup kita sekarang. tapi dalam hidup Mr and Mrs Green lagi sedih. tetiba jer ada anak and ubah kehidupan dorang….

Review : Venom

Venom dah keluar since 4th of October tapi seriously memang tak ada rasa nk tengok sangat pon. tak tau laa kenapa tapi mmg rasa cam malas lah. lagi pon aku mmg jenis jarang nk tengok cite yang main character dia hodoh or sejenis raksasa 👻 so Venom mcm dah masuk kategori tu.   tapi satu malam tu memandangkan kami ada masa lepak dengan kawan2 lain, so ape lagi. mari laa tengok Venom beramai-ramai 🤩 so before tengok movie ni aku seriously memang tak tau Venom ni pasal apa. tak tau dia ni jahat ke baik. basically mmg pegi with zero…