Gun N’ Roses : Not In This Lifetime Tour

Wednesday , 14th November 2018we bought the tickets on July aku rasa. awal gila beli sebab KE jenis nak jugak pegi tengok walau apa pon jadi. nak kata aku ni minat sangat Gun N’ Roses tu memang tak la. takat dengar pon dua  tiga lagu. benda paling malas sekali ialah tiket dorang ni mahal lepas tu kau tetap kene berdiri. tapi memandangkan yang sebelah aku tu beriya so kita support jer lah 🌹p/s : never buy tickets from Viagogo guys sebab dorang tu rupanya reseller 💸💸 deng ! you can definitely get cheaper price if beli dari official site. masa ni…

things we don’t say

so this one is a bit personal. melancholic 🙂 dah lebih 2 minggu aku rasa cam bad mood. stressed. and kadang kadang rasa down yang teruk gila tu. depressed pon ada. paling stress bila i have to fight the feelings on my own. camane eh nak explain ? kau rasa down, and you know you need to do something about it. sebab kau tak happy pn rasa camtu. bila ko tak get up, ko rasa makin stress kenapa ko rasa down. paham tak ? 🤔 semua perasaan bercampur campur. dengan manusia yang tak habis habis bercerita macam macam. korang tak…

change

late night, and i started to read some old messages. some made me smile. some made me a bit sad. dah jauh perjalanan ni sebenar nya 🙂 i’ve gone through a lot. and sebenar nya macam tak sangka i managed to survive that. some are really heartbreaking ! but one thing that i noticed, people do change. everyone of us changed. a lot ! i too changed due to some circumstances. i may be become a bit cold. keadaan sekarang tak membenarkan aku jadi perempuan biasa or just being myself. sedih dan berat sebenarnya. but i let myself adapt dengan…

34 today

helo i am officially 34 ! haha not that excited sebab i feel super old. rasa macam banyak nye tanggungjawab. and our conversation changed. haha we talk about buying the house. how much money we need to do the renovation. where to put the bar ? what about the washing machine ? hahah and that is crazy !   i am blessed with this life. no words can describe how thankful i am. i pray that everyone else is having a great life too. xoxo

finance spread

ni gambar hiasan okay. ihsan google. i’m into online bullet journal now. tak reti sangat nk buat yang analog. bukan tak reti but more to malas. nak ukur dan kira bagi sama besar kotak kotak tu semua cam leceh sikit. but itu laa seni kan. but whatever, aku pilih untuk cari alternatif yang tak time consuming sangat. but those who still love the analog version, i salute ! dalam banyak banyak spread aku paling rasa aku sangat perlu kan this budget sheet. sebab nya aku selalu tak dapat track record spending. bahaya tau ! rasa nye bila kita keep track…

a little change

a few days ago, we went to Kino in KLCC. sebenar nya pegi untuk dinner and bawak Sofea jalan jalan. it is a habit to visit the book store whenever we found one. it feels good. at least tak sakit mata kau kalo baca kt phone or ipad. lagi pon kalo boleh kami mmg berniat nk tanam kan minat membaca dari kecik untuk Sofea. with no intention of buying one ( since daddy jer yg nk beli buku sebenarnya. he was looking for sejarah hang tuah ) dia mmg camtu walau pon budak IT but still love history. walau pn…

tacing

macam biasa rutin aku amek sofea dr sekolah dan borak ngn dia dalam kereta. decided nk masak jer semalam sbb dah kecewa dengan foodpanda. kesian sofea lapar tunggu nasik tk sampai sampai. and among the conversation semalam was, “mama Sofea tanak besar. Sofea nk kecik jer so bole main dengan mama”  sedih nya dengar. hmm aku ni pn kalo boleh biar dia baby jer. yg bole cakap sikit sikit jer tuh. yg masih bole dukung. tak payah nk besar sangat lah. nanti dah pandai bercinta lagi parah. mana dah dia letak mama ngn daddy dia. dari dulu aku selalu terfikir…