making pavlova

November is so hectic. dan aku rasa November aku sangat panjang πŸ˜‘ tahun ni pn bukan main lagi die macam macam hal. and last weekend, we went to Melawati. mama’s there. so aku tak sia sia kan weekend aku tu. maka aku sebok belajar buat pavlova 🀀 sebab pada aku bahan die simple jer and yet why kau jual sampai berbelas belas ringgit per slice. is cannot accpet ! haha. so ada baik nya aku belajar sendiri. lagi pn laki aku sejenis kekadang suka makan pavlova 🍰 dengan syarat tak manis sangat. ❕egg whites + sugar + cream of tartar…

Off Day Lunch

Cooking is not always my forte. But this year i have improved a lot. Haha thanks to the demand πŸ˜… sofea regularly tell me that she loves eating at home. Home cooked food is always what he loves too. Propa ! Recently i read about kids being admitted due to excessive fast food intake. As a working mom i know we normally too tired to cook. Balik pun dah lewat. Nak cek keje sekolah anak lg. Baju sekolah. Nak masak ? Pastu nk kene kemas lg πŸ˜₯ not to complaint but itu laa realiti nya.   Jadi bila mana i’m…