finance spread

IMG_20180709_150815

ni gambar hiasan okay. ihsan google.

i’m into online bullet journal now. tak reti sangat nk buat yang analog. bukan tak reti but more to malas. nak ukur dan kira bagi sama besar kotak kotak tu semua cam leceh sikit. but itu laa seni kan. but whatever, aku pilih untuk cari alternatif yang tak time consuming sangat. but those who still love the analog version, i salute !

dalam banyak banyak spread aku paling rasa aku sangat perlu kan this budget sheet. sebab nya aku selalu tak dapat track record spending. bahaya tau ! rasa nye bila kita keep track things we buy, may be akan ada sikit control kt situ. sama macam masa aku buat free trial noom. bila dah mcm ada red alert, kau cepat cepat pegi minum air masak. u know that kind of alert ? memang laa rasa cam annoying sikit and kurang kebebasan, but i need this. rasa nya laki aku paling perlu kan ni. hahaha.

so mulai Oct ni aku ada keep track expenses aku. dan harap nya aku bleh jimat kan memana yang tak perlu belanja. sebab nya ahkak nk kene baya umah yer. sis is sad. tapi tak per laa untuk masa depan jugak. nak bayar yuran sekolah anak lagi. weehee sbb nya i always have this dream, yang suatu hari aku nk bebas hutang and i want to live my life, bukan nya to work my whole life.

harap berjaya !

xoxo

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s