finance spread

ni gambar hiasan okay. ihsan google. i’m into online bullet journal now. tak reti sangat nk buat yang analog. bukan tak reti but more to malas. nak ukur dan kira bagi sama besar kotak kotak tu semua cam leceh sikit. but itu laa seni kan. but whatever, aku pilih untuk cari alternatif yang tak time consuming sangat. but those who still love the analog version, i salute ! dalam banyak banyak spread aku paling rasa aku sangat perlu kan this budget sheet. sebab nya aku selalu tak dapat track record spending. bahaya tau ! rasa nye bila kita keep track…

a little change

a few days ago, we went to Kino in KLCC. sebenar nya pegi untuk dinner and bawak Sofea jalan jalan. it is a habit to visit the book store whenever we found one. it feels good. at least tak sakit mata kau kalo baca kt phone or ipad. lagi pon kalo boleh kami mmg berniat nk tanam kan minat membaca dari kecik untuk Sofea. with no intention of buying one ( since daddy jer yg nk beli buku sebenarnya. he was looking for sejarah hang tuah ) dia mmg camtu walau pon budak IT but still love history. walau pn…

tacing

macam biasa rutin aku amek sofea dr sekolah dan borak ngn dia dalam kereta. decided nk masak jer semalam sbb dah kecewa dengan foodpanda. kesian sofea lapar tunggu nasik tk sampai sampai. and among the conversation semalam was, “mama Sofea tanak besar. Sofea nk kecik jer so bole main dengan mama”  sedih nya dengar. hmm aku ni pn kalo boleh biar dia baby jer. yg bole cakap sikit sikit jer tuh. yg masih bole dukung. tak payah nk besar sangat lah. nanti dah pandai bercinta lagi parah. mana dah dia letak mama ngn daddy dia. dari dulu aku selalu terfikir…

did you ?

belum rasa nak tido. and baru jer habis packing barang nak pos esok. i have a few must-do-things before noon esok. anta Sofea pegi school, then drop by post office, then head straight to rumah Pudina and finally to the laundry. getting fatter too. not healthy. and definitely not happy. it affects a lot of things especially my level of fitness. really need to work on this slowly. bloated and seriously it affect my whole life. next week boleh start lari lari anak kat tasik i guess 🤭 jangan kau malas pulak nnt   i think i’m getting better on financial…

Longggg Hol

sipping my cup of ginger ale. cold one. and a chocolate bar. tv is playing Kingsman. life is good ☺️ seronok betul kalo tak keje tapi still got paid. haishh. mana nak dapat kehidupan camtu ? bila Malaysia ada long holiday camni aku paling seronok lah. sebab utama i don’t to go to work. i don’t have to attend any meetings. i don’t have to pick up calls too. duduk rumah mandi kan Sofea anta dia pegi school. balik rumah breakfast. kalo rajin cuci baju dan vacum umah. routine. nampak cam simple tapi sebenar nya penat jugak. ni pn ada lagi…

Sorry Little Girl

baru siap mandi. watching P Ramlee. was not okay. not really happy. not really healthy. i feel bloated. super bloated. mcm nk kempis kan jer semua yang kembang kembang nih. 😭 stress tahu ? kesian Sofea lah kalau aku bad mood. Daddy pn kesian jugak. tak pepasal jer semua benda jd tak kene 😪 tak seronok lah camni sebenar nya. rasa cam nk jauh kan diri dr semua orang pon ada. nak kata tak cukup kasih sayang, aku rasa elok jer. tak de pn rasa terabai ke apa. ntah laa. i don’t understand myself.   sorry Sofea. i’m not that good….