I Need Ideas

memandangkan aku masih belum sebok like hell. so kita guna kan masa sebaiknya. bukan dengan aktiviti kurang berfaedah ( sebab laki kau xde kan ?) cuba kalo ada dekat udah breakfast pon Kelana Jaya

memandangkan umah aku dh nak start renovation ( and aku blom bayar deposit utk reno lagi )Β kene laa aku buat homework sikit apa nak beli, camane nak susun umah tu nanti. memandangkan living hall aku coet jer. i think ini jer pon dh memadai. haha. dedua laki ngn sofea suka lepak depan tv. so tang tv tu kene beso sikit lah.sofa kene selesa sbb depa dua suka tido sesama

minimalist-living-room-ideas-simple-living-room-design-inspiring-good-best-minimalist-living-rooms-ideas-on-amazing-minimalist-living-room-small-space

jap nnt tgk dining area plak lah. hhaha. lapar nih.

xoxo

Day One

cleaning up my new space. aku x minat sgt file berlambak kat belakang meja. jiwa rasa semak. so what i did was, i put those files dalam kotak and stack them up ✌🏻 and tak de tempat lain selain di tepi dinding sana. janji tersorok dari pandangan mata aku.

jadi meja belakang ni macam tempat aku letak semua barangan peribadi. macam sebuah kenangan aku dan masa dulu. i have my photo with Sal and mummy. i have my Sydney tumbler from Aishatul. i have my Honma from the one and only ❀️ i have my selipar jepun from Zul and cermin from Che Cah. nnt aku yakin akan ada files dan surat dan kerja kerja pending. but not today laa.

i have so much love for this people. mungkin dorang jer tak tahu sangat. haha. but they stay in my heart. not in the mood of working yet. i have something to do but this PC is not helping.

so may be later la. i’m so sleepy too πŸ˜ͺ

okay done meroboh kan meja ni. dah alih kan PC and printer. apemende laa semua longgok atas meja. habukkkk. stress! now this room dah bersih, berkilat dan bercahaya. hahah.

xoxo

A New Beginning

we are going back to KL soon. was here in Ipoh to celebrate Hari Raya Korban 😊 haha i don’t do Raya alone i guess this time ❀️

happy & thankful

but office is no longer the same. won’t be seeing the only one as much as i do now. sobs 😭 but life must go on. i’ll see you in the evening okay ? if you are not playing golf 🀣

32639c9eb0a81b95a62477fc83274bb2275983048452505663.jpg

to be honest i feel a lot better despite of going to an alien space. i feel my semangat lifted. my head feels so light. as if my burden is gone. i hope i can survive this changes ✌🏻

it won’t be that easy sebenarnya. six years of suka duka n penat lelah. semua kenangan yg ada, berat jugak laa rasa hati tu. tapi paling berat sebenar nya is because of him. koh koh koh clingy girlfriend alert !

anyway i hope we can still have a great life ahead. lets grow old together. until our hair turns grey. i love you 🦁

xoxo

Be Happy

office life sucks big time 🀦

every year bila shortfall prestasi belanja i always have this ‘whatever konon’ attitude. at least for the past three years. tapi hakikat nya semua tu sangat menghantui perasaan aku 😭

the feeling of kau-tak-pandai-buat-kerja is super yuck ! and memang aku jenis terbawak bawak sampai ke rumah. tu pasal kekadang jd bad mood. jadi diam memikirkan masa depan. semua lah

last two years aku siap bawak diri pegi dome sorang diri minum frap choc. and time tu sbb aku emo aku pilih choc yg bentuk frog. everything was so ugly time tu hence the frog thingy. kecewa πŸ˜₯

boleh tak saya dh tanak serabut serabut buat keje ? tanak dah terbawak bawak sampai ke rumah. balik umah nak tenang jer. balik ke pangkuan keluarga makes me feel better.

parah lagi when he wasnt around. yes he left for something official. mula laa aku rasa lost sikit. kalo ada tu walau pon kekadang pening tapi at least rasa secure. rasa gak tenang nya tu. tapi dah balik pon so tayah drama sgt lah aku pon. kata tak clingy πŸ˜‚πŸ˜‚

xoxo

Father Dearest

we are so busy growing up that we forget they are growing older. that hits me hard.

i almost forget how does it feels to have a father again 😒 a dearly father to everyone, i love him already. guess i always get myself attached to a father better than a mother ☺️

img_0057

abah,

the pain, the void and the emptiness are beyond words. tak ada air mata yang mampu pulihkan rasa sedih, rasa kosong, rasa kehilangan tersebut. tak ada kata mampu menyatakan rasa rindu yang terbuku. yes, i have not write about you for quite sometimes but my heart beats your name ❀️

i want you to know that i am happy again. Sofea is happy too. we are all happy. thank you for everything you taught me. you made me the best person i am today. you taught me to be the best version of a girl / lady can be. i love you so much and thank you 😭 ❀️

xoxo