oh Sofea !

yassss, it’s Saturday again.

semalam after the sushi dinner daddy left for an open house. the house was a bit messy. so i decided to clean it up a bit. despite of my sore body i know i just have to do it. hahah πŸ˜–Β sebenar nya sentap sendiri bila beliau pegi dapur and still ada periuk nasik tak cuci. kohkohkoh.

lepas tu biasa laa Sofea tanya macam macam. then i suddenly heard her singing a new song, probably the one she learned from her school. pastu dalam hati terfikir, anak aku ni lagu macam macam dah tahu. alfatihah dah pandai baca ke idok ? nervous tau 😫

pastu tanya laa dia, “Sofea dah pandai baca alfatihah blom ?”

and she said, “no”

gulp ! 😣

so i recited the surah and asked her to follow my voice. tapi dah pesan dgr and baca baik baik.

al-fatihah

and she recited well. siap tanya lagi, “ape dia mama? cuba ulang sofea tak jelas”

haa camtu ayat dia. so i was happy.

bila dah setel “Γ£mΔ«nn” dia pn senyum and tanya, “mama, okay tak Sofea baca ?”

i replied, ” okay la tu. nnt baca lagi yee”

she again asked, ” are sure mama ?”

i said,” yes sayang”

she looked at me macam nak mencari kepastian in my eyes.

” so dah boleh main. yes !”

berlari ke ruang tamu amek Barbie dia terus sambung menyanyi.

πŸ˜‘

xoxo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s