skincare or make up ?

malam ni saya ada sedikit kelapangan dan i get myself excited over a topic that i think is important. it is related to myself. and saya cuba utk tak overgeneralised kepada semua okay ? some of you might tak setuju. but please make it harmoni 😊

the urge of having good make ups always superior than having a good skincare regime

that is at least for me. saya selalu tak berkira untuk beli make up yang agak pricey. tapi selalu lokek untuk beli skincare yang bagus. to be honest i never have a full regime of skincare. too stingy ! the most expensive serum that i have ever bought is the estee lauder night serum. and nampak nya jodoh saya tak panjang dengan estee. sbb sy dah beralih arah ke serrose πŸ˜…Β saya pakai sabun harrogate utk cuci muka. it works like magic for me. saya tk ada proper moisturiser jugak. sunscreen tak pernah beli sebab die melekit, i don’t like.

ae683f49-20dc-401a-ba78-2153da0992e1_560_420

and kalau di banding kan dengan range make up yang saya ada, you name it. i almost have all top brands. tak pernah berkira langsung. tak pernah kesah ada paraben ker cruelty free ke. i never bother. nampak tak agak jahil kat situ bab bab make up ni ? memang sejenis mudah terpengaruh dengan iklan agak nya.

but then there was one day, i had my La Mer on my skin tp i can see the patches on my forehead. bayang kan perasaan saya time tu ? dan dan tu rasa i want to put the blame on La Mer foundation. you cost me a bomb and this is what you give me ? is this all you can do ? pulang kan duit saya ! haa camtu laa kurang lebih emosi masa tu.i almost forgot that make up is meant to enhance the beauty. it is the skin that plays the major role.

tapi selepas bertenang tu i came to my sense that it is the skin that need to be repaired. or di manjakan. bukan nya spend on luxury make up and berharap it works like magic. because it won’t if your skin condition is still bad. so baiki kondisi skin dulu then baru cerita pasal make up. kulit sihat cantik angpa pakai bedak nyonya pn elok tau dak ?

since then saya rajin kan diri pakai serrose tak pernah miss. before tido and right before my make up. serrose dah jadi rutin saya for more than a month. nak kata flawless tu idok laa. masih ada lagi jerawat yang tumbuh manja kt idong. but that is normal. kulit saya lebih sihat dan sekata πŸ˜‡Β and saya happy

may be akan ada yang cakap memang la saya cakap bagus sebab saya nk jual barang kan ? tapi korang kene tau before i decided to jual serrose, saya amek masa sebulan just utk try to my skin. i even campur serrose dengan pelbagai foundation. dan saya tak pernah dapat result yang mengecewakan. jadi nya selepas saya btol btol yakin serrose ni bagus, saya terus decide nak jual. i want to share this serum with all of you. dengan harga RM79 saya rasa ia satu investment yang sangat baik untuk kulit kita.

so itu saja dr saya. may be to all my readers, korang boleh semak diri jugak. adakah korang tergolong dalam golongan yang sama dengan sy or memang korang tak pernah berkira utk invest dalam skincare ?

πŸ–€

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s