Tak Semua

B76EC035-BAA0-4D58-9472-F40B5663CD31.png

Tak semua orang sanggup bersusah payah dengan kita. Itu memang hakikat dan asal sikap manusia. Jadi tak perlu hairan. Juga tak perlu buat apa-apa, melainkan latih diri kita untuk tak menyerupai mereka πŸ€—

Kadang-kadang memang ada rasa kecewa dan sedikit sedih. Tapi tanya lah hati, berbaloi tak sedih untuk mereka ? Kalau hati cakap tak tu rasa nya dah boleh move on kot.

Being betrayed, dah masak dah. Dah banyak kali. Tapi itu lah hidup. Tak kan pernah tenang. Tak kan pernah selesai. Yang penting terus maju ke depan. Yakin dan jangan ada rasa regret. Sekali sekala pandang jugak laa ke belakang. Tengok kesan tapak kaki kita dah jalan. Jauh. Sejauh itu dah kita jalan. Banyak cabaran. Banyak dugaan.

Sampai masa, akan tiba saat kita di atas. Jangan sekali lupa asal kita. Jangan pernah tak berpijak di bumi nyata. Jangan pernah alpa dengan harta dunia. Manusia angkuh tak kan ke mana.

Walau nakal, walau kasar, biar lah hati kita sentiasa sabar. Tak ada hasad dengki, tak ada buruk sangka. Hidup lah dengan rasa gembira. Jangan terkesan dengan mainan dunia ❀️

Remember, no matter how the wind blows, mountain will never bow to it. And my love, you are that mountain.

xoxo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s