penat

minggu ni agak pack dan seriously aku a bit penat. last week that two babies were down with fever πŸ’†πŸ»β€β™€οΈ now that they are recovered, aku ada berderet meeting sampai next Wednesday. meeting pelarasan kewangan is no joke guys, no joke !

ada banyak jugak benda pending dalam tangan aku. even renovation umah pon main serah je kt contractor πŸ˜ͺ nasib laa memang jenis pandai buat keje. still hutang dia untuk pendant lamp dan kipas. haven’t check on the wall color too.

akan setel kan hal kitchen this week dan aku bole move onto some other things. wardrobe is another issue. need to buy all the bed frames and matresses. aircond and water heater too 😭 *cries blood*

hopefully end of this year aku dh bole masuk umah dah. tak payah nk pikir banyak banyak lagi dah. mikro is growing too πŸ‘πŸ» Alhamdulillah !

will update more some other times. too tired to explain 😭

xoxo

kemengidaman

i was so tired yesterday. i had a back to back meetings. one in KL and another one in Putrajaya. i have my daughter who is not that healthy. she’s having quite a bad fever since Friday. devastated. and another baby is having bad fever. ahahah this one mmg over sikit kalo demam. but, that’s okay. i can handle that.

but aku lah paling bermasalah. rasa macam nk beli dua benda. buttttt aku dalam mood berjimat cermat.

yes i am soooo into duck-thing. sebab nya i have bought their foundation and i super love it ! like seriously sangat best, walau pn pada awal nya aku cam ala ala jer. sebab ye laa tak expect lebih pon kalo make up ni. paling tidak pn sama level jer dengan mac etc. but i was wrong. totally wrong.

so sebenar nya dari semalam aku duk pikir should i buy the clucth ? and the doily palette ?

xoxo

 

i wish

how i wish i can have this beautiful hand writing πŸ™‚ my notes are so messy ! and i am seriously not happy with it

will try to have a better hand writing lepas ni

xoxo

34 today

helo

i am officially 34 ! haha not that excited sebab i feel super old. rasa macam banyak nye tanggungjawab. and our conversation changed. haha we talk about buying the house. how much money we need to do the renovation. where to put the bar ? what about the washing machine ? hahah and that is crazy !

img_0551.jpg

i am blessed with this life. no words can describe how thankful i am. i pray that everyone else is having a great life too.

xoxo

finance spread

IMG_20180709_150815

ni gambar hiasan okay. ihsan google.

i’m into online bullet journal now. tak reti sangat nk buat yang analog. bukan tak reti but more to malas. nak ukur dan kira bagi sama besar kotak kotak tu semua cam leceh sikit. but itu laa seni kan. but whatever, aku pilih untuk cari alternatif yang tak time consuming sangat. but those who still love the analog version, i salute !

dalam banyak banyak spread aku paling rasa aku sangat perlu kan this budget sheet. sebab nya aku selalu tak dapat track record spending. bahaya tau ! rasa nye bila kita keep track things we buy, may be akan ada sikit control kt situ. sama macam masa aku buat free trial noom. bila dah mcm ada red alert, kau cepat cepat pegi minum air masak. u know that kind of alert ? memang laa rasa cam annoying sikit and kurang kebebasan, but i need this. rasa nya laki aku paling perlu kan ni. hahaha.

so mulai Oct ni aku ada keep track expenses aku. dan harap nya aku bleh jimat kan memana yang tak perlu belanja. sebab nya ahkak nk kene baya umah yer. sis is sad. tapi tak per laa untuk masa depan jugak. nak bayar yuran sekolah anak lagi. weehee sbb nya i always have this dream, yang suatu hari aku nk bebas hutang and i want to live my life, bukan nya to work my whole life.

harap berjaya !

xoxo

 

change

a few days ago, we went to Kino in KLCC. sebenar nya pegi untuk dinner and bawak Sofea jalan jalan. it is a habit to visit the book store whenever we found one. it feels good. at least tak sakit mata kau kalo baca kt phone or ipad. lagi pon kalo boleh kami mmg berniat nk tanam kan minat membaca dari kecik untuk Sofea.

with no intention of buying one ( since daddy jer yg nk beli buku sebenarnya. he was looking for sejarah hang tuah ) dia mmg camtu walau pon budak IT but still love history. walau pn aku rasa dulu die tak de penah kesah hal hal sejarah. tapi aku selalu merasakan sejarah tu sangat menarik untuk diteladani.

then jalan jalan i found a book yang menarik minat aku.

if writing when things go wrong can help us, what happens if we write when things go right ?Β 

and it hits me.

sebab aku adalah seorang yang suka menulis benda benda sedih. kadang kadang aku tulis bila hati aku rasa sayu. sebab it’s where you can feel the pain in your writings. kalo bab gembira ni it’s hard to do. sebab bila kau gembira you tend to enjoy the moment and keep them to yourself. tapi bila sedih you need to share them and write it down. hence the melancholic writings.

so sekarang ni aku tengah nak habis kan buku tu. and if i can change something after the reading in shaa Allah i will. since writing or blogging is my love-to-do-things, may be i can focus more on happy moments. may be it can help to boost my level of confidence, my everyday mood etc. lets hope for the better !

xoxo