second day of the year

belom pon sempat update new year cara kami, aku update ni dulu laa. 2 Jan 2019 an early day for both of us sebab pegi anta Sofea to school, and decided utk buat kerja kerja pindah randah sikit. misi utama ialah pegi amek baju baju yang dh di dobi. since KE ada golf lesson kitorang pegi dua kete, nnt lepas setel dobi die bole straight pegi and aku bleh urus kan yang lain. bijak kan ? actually kitorang memang plan nak habis kan a day before masuk keje tu dengan leisure dan tenang. anta anak sekolah, pegi collect barang dekat…

Alfatihah

it has been 6 days since Adib’s passing. only today i have the will to write something about him 😢 it was too painful to accept that he was beaten to death while he was trying to do his job. no mother will ever be ready to bury her sons or daughters. may Allah grants you the highest level of Jannah. semoga Allah juga memberi perkhabaran gembira buat ibu bapa kamu. di berikan kekuatan menerima kesedihan dunia ini dan diberikan kelapangan hati mereka. Alfatihah xoxo  

vietnamese spring roll

i have been craving for this since so long. tapi masalah nya semua banyak hal. too far for delivery lah. order full lah. only available on certain days lah. so sis is stress ! 😑 sudah nya pegi Jaya Grocer and bought all the ingredients except for the crabstick. they dont have it or simply i couldnt find them. either or. but whatever. i made this people ! jangan komplen pasal the looks please. first time doing them. but it tastes the bomb ! #getintobasketliftmyself Ingredients : spring roll ⬇️ ➡️rice paper + glass noodle + lettuce + carrot +…

iCook

actually memasak ni bukan benda yang aku reti. mama dulu selalu susah hati kalo aku kawen dan tak reti masak. huhu. memang kayu btol bila kat dapur. nak belajar masak pun aku culas. sebab ntah laa. dulu aku rasa masak ni remeh dan menyusahkan. hahah. tu dulu laa zaman remaja. tapi bila dah tua tau cenggini dah bosan dah makan kat luar memang nasik kt umah jugak laa kitorang cari. tapi kekdah nya KE cakap jangan masak selalu nnt dia gemok. hahah. mana tidak asek makan 3 pinggan. Sabtu kan kami pegi pasar tani, tapi aku masak on Sunday. lunch…

Pasar Tani MAEPS

Sabtu lepas memang rasa mcm ajaib sikit sebab laki tak g main golf. haha. semua orang ingat die demam sbb tak main golf on that Saturday. bila tak main golf memang sis akan ada banyak masa untuk buat urusan rumah. pagi tu i was browsing through some insta story, and nampak kak liza tokey BE tu beli udang and ketam. segar gila ! and she tagged the location. it’s in Pasar Tani Maeps, Serdang. so we decided to be there sebab aku pon macam syok jer tengok ada food lain. ada ayam bakar, nasik lemak, char kue teow, sate dan…

The House with A Clock in Its Wall

cerita Ahad, semalam. macam biasa laa walau pun kami ni sebok dengan macam macam hal. and mostly hal dunia lah. seboleh nya kami akan spare sikit masa untuk urusan keluarga kecik ni. bawak Sofea makan and jalan jalan 🥰 memandangkan cuaca tak menentu, so kami ajak die tengok movie. awal nya macam nk tengok wrack -it ralph. tapi waktu macam tk berapa sesuai. kekdah nya tengok apa je cerita yang available time tu. so The House With A Clock In Its Wall 🕰 to be honest cerita dia biasa jer. normal cerita yang ada magic magic ni. aku pon cam…