did you ?

belum rasa nak tido. and baru jer habis packing barang nak pos esok. i have a few must-do-things before noon esok. anta Sofea pegi school, then drop by post office, then head straight to rumah Pudina and finally to the laundry.

getting fatter too. not healthy. and definitely not happy. it affects a lot of things especially my level of fitness. really need to work on this slowly. bloated and seriously it affect my whole life. next week boleh start lari lari anak kat tasik i guess ๐Ÿคญย jangan kau malas pulak nnt

e6d7c646a1ff8f4f20fcba77273461b8

i think i’m getting better on financial control. i have slowly stop buying benda merepek. erk walau pun i just bought semua warna inner from dUCk. sekarang suka beli note book dan pen. aku pn tak tau kenapa nk kene beli semua tu. walhal ada banyak jer lagi ๐Ÿ˜“ย mungkin boleh jot down progress workout aku kot. eh

xoxo

 

Longggg Hol

sipping my cup of ginger ale. cold one. and a chocolate bar. tv is playing Kingsman. life is good โ˜บ๏ธย seronok betul kalo tak keje tapi still got paid. haishh. mana nak dapat kehidupan camtu ?

bila Malaysia ada long holiday camni aku paling seronok lah. sebab utama i don’t to go to work. i don’t have to attend any meetings. i don’t have to pick up calls too. duduk rumah mandi kan Sofea anta dia pegi school. balik rumah breakfast. kalo rajin cuci baju dan vacum umah. routine. nampak cam simple tapi sebenar nya penat jugak. ni pn ada lagi baju tak anta pegi laundry.

got my parcel too. barang dari jepun. hiuhiuhiu. sample for the new pink foundation. haihh best btol. got some shawl from hanimarissa too. shawl malas malas pegi sekolah ke pegi beli goreng pisang ke. haha ntah bila pn hidup aku g beli goreng pisang ๐Ÿ˜…

bw-black-and-white-happy-inspiring-Favim.com-3574084

he left for Mersing ย sbb tangki die runtuh. haha. lama dah tak de kesah benda benda runtuh ni. cerun ke ape benda laa. hihi. nampak tak entri ni sebenar nya tadak purpose. just telling that i am happy dan tenang.

xoxo

Sorry Little Girl

baru siap mandi. watching P Ramlee. was not okay.

not really happy. not really healthy. i feel bloated. super bloated. mcm nk kempis kan jer semua yang kembang kembang nih.ย ๐Ÿ˜ญ stress tahu ?

kesian Sofea lah kalau aku bad mood. Daddy pn kesian jugak. tak pepasal jer semua benda jd tak kene ๐Ÿ˜ช tak seronok lah camni sebenar nya. rasa cam nk jauh kan diri dr semua orang pon ada. nak kata tak cukup kasih sayang, aku rasa elok jer. tak de pn rasa terabai ke apa. ntah laa. i don’t understand myself.

WhatsApp Image 2018-09-04 at 9.20.16 AM

sorry Sofea. i’m not that good. but i try. cuma sometimes mama gagal ๐Ÿ˜ขย i pray that you will always be happy and healthy. i love you โค๏ธย even sometimes i feel that i don’t deserve you.

xoxo

I Need Ideas

memandangkan aku masih belum sebok like hell. so kita guna kan masa sebaiknya. bukan dengan aktiviti kurang berfaedah ( sebab laki kau xde kan ?) cuba kalo ada dekat udah breakfast pon Kelana Jaya

memandangkan umah aku dh nak start renovation ( and aku blom bayar deposit utk reno lagi )ย kene laa aku buat homework sikit apa nak beli, camane nak susun umah tu nanti. memandangkan living hall aku coet jer. i think ini jer pon dh memadai. haha. dedua laki ngn sofea suka lepak depan tv. so tang tv tu kene beso sikit lah.sofa kene selesa sbb depa dua suka tido sesama

minimalist-living-room-ideas-simple-living-room-design-inspiring-good-best-minimalist-living-rooms-ideas-on-amazing-minimalist-living-room-small-space

jap nnt tgk dining area plak lah. hhaha. lapar nih.

xoxo

Day One

cleaning up my new space. aku x minat sgt file berlambak kat belakang meja. jiwa rasa semak. so what i did was, i put those files dalam kotak and stack them up โœŒ๐Ÿป and tak de tempat lain selain di tepi dinding sana. janji tersorok dari pandangan mata aku.

jadi meja belakang ni macam tempat aku letak semua barangan peribadi. macam sebuah kenangan aku dan masa dulu. i have my photo with Sal and mummy. i have my Sydney tumbler from Aishatul. i have my Honma from the one and only โค๏ธ i have my selipar jepun from Zul and cermin from Che Cah. nnt aku yakin akan ada files dan surat dan kerja kerja pending. but not today laa.

i have so much love for this people. mungkin dorang jer tak tahu sangat. haha. but they stay in my heart. not in the mood of working yet. i have something to do but this PC is not helping.

so may be later la. i’m so sleepy too ๐Ÿ˜ช

okay done meroboh kan meja ni. dah alih kan PC and printer. apemende laa semua longgok atas meja. habukkkk. stress! now this room dah bersih, berkilat dan bercahaya. hahah.

xoxo

A New Beginning

we are going back to KL soon. was here in Ipoh to celebrate Hari Raya Korban ๐Ÿ˜Š haha i don’t do Raya alone i guess this time โค๏ธ

happy & thankful

but office is no longer the same. won’t be seeing the only one as much as i do now. sobs ๐Ÿ˜ญ but life must go on. i’ll see you in the evening okay ? if you are not playing golf ๐Ÿคฃ

32639c9eb0a81b95a62477fc83274bb2275983048452505663.jpg

to be honest i feel a lot better despite of going to an alien space. i feel my semangat lifted. my head feels so light. as if my burden is gone. i hope i can survive this changes โœŒ๐Ÿป

it won’t be that easy sebenarnya. six years of suka duka n penat lelah. semua kenangan yg ada, berat jugak laa rasa hati tu. tapi paling berat sebenar nya is because of him. koh koh koh clingy girlfriend alert !

anyway i hope we can still have a great life ahead. lets grow old together. until our hair turns grey. i love you ๐Ÿฆ

xoxo