iCook

actually memasak ni bukan benda yang aku reti. mama dulu selalu susah hati kalo aku kawen dan tak reti masak. huhu. memang kayu btol bila kat dapur. nak belajar masak pun aku culas. sebab ntah laa. dulu aku rasa masak ni remeh dan menyusahkan. hahah. tu dulu laa zaman remaja. tapi bila dah tua tau cenggini dah bosan dah makan kat luar memang nasik kt umah jugak laa kitorang cari. tapi kekdah nya KE cakap jangan masak selalu nnt dia gemok. hahah. mana tidak asek makan 3 pinggan. Sabtu kan kami pegi pasar tani, tapi aku masak on Sunday. lunch…

Pasar Tani MAEPS

Sabtu lepas memang rasa mcm ajaib sikit sebab laki tak g main golf. haha. semua orang ingat die demam sbb tak main golf on that Saturday. bila tak main golf memang sis akan ada banyak masa untuk buat urusan rumah. pagi tu i was browsing through some insta story, and nampak kak liza tokey BE tu beli udang and ketam. segar gila ! and she tagged the location. it’s in Pasar Tani Maeps, Serdang. so we decided to be there sebab aku pon macam syok jer tengok ada food lain. ada ayam bakar, nasik lemak, char kue teow, sate dan…

The House with A Clock in Its Wall

cerita Ahad, semalam. macam biasa laa walau pun kami ni sebok dengan macam macam hal. and mostly hal dunia lah. seboleh nya kami akan spare sikit masa untuk urusan keluarga kecik ni. bawak Sofea makan and jalan jalan 🥰 memandangkan cuaca tak menentu, so kami ajak die tengok movie. awal nya macam nk tengok wrack -it ralph. tapi waktu macam tk berapa sesuai. kekdah nya tengok apa je cerita yang available time tu. so The House With A Clock In Its Wall 🕰 to be honest cerita dia biasa jer. normal cerita yang ada magic magic ni. aku pon cam…

Mas vs Thai

cerita hari Sabtu yang sangat padat. aku tak tau laa apa yang padat nya. tapi memang ke laut btol mood aku aritu. tapi biasa laa sukan memang menyatu kan hati rakyat Malaysia. sama jugak laa macam kitorang. walau pon macam ada gangguan emosi tapi demi Malaysia kitorang mood baik 💑 siang tu macam macam hal, macam tak cukup 24 jam yang ada dekat semua orang. tapi sampai time tengok bola tu serious jiwa dah tenang. cuma KE ler penat. sebab dia kan acah ada super power yang bole cover semua permintaan orang 🙄 maka nya dia dah penat masa kat…

Mossery

i’m not sure since when i have developed such love for notebooks. collecting them is a  mere satisfaction for me.  Mossery is obviously among the one that i love the most. minimal and yet very elegant. Click here for more details! don’t you think that they are so cool ? i’m so going to buy this for my 2019 ! xoxo