deadpool 2 & a gold class ticket

dah rasa terabai nya this blog. nnt la i’ll figure out macam mana nk fix this thing πŸ€—

sebenar nya since election hari tu aku duk berangan nak tengok movie. tapi ada banyak btol benda nak kene buat. so this was put on hold πŸ˜ͺ

tapi semua tu berakhir bila aku finally dapat tengok deadpool 2. and ini jgk first time kami try gold class πŸ’ƒ i know so yesterday kan ? hmm actually beliau ni jenis suka nau tido masa movie. maka aku amek short cut utk tidak bagi keselesaan itu secara terus. kalo kerusi tegak pn lena, hat bleh adjust baring ni apetah lagi kan ? πŸ§–

super comfy. memang kau duduk and enjoy your movie sgt. sbb jiran jiran kau semua jauh. so xde laa dengar org makan kopok. org sedut air. semua pon kau x dengar. tenang ! ☺️

and about deadpool 2

semua org tau deadpool ni annoying kan. so jalan cerita die masih annoying macam dulu. and aku jenis tak minat sangat cerita camni. agak draggy. ntah la may be ramai yg suka, but just not for me πŸ™…

personal rating : ⭐⭐⭐

xoxo

what to do ?

i am fat. that is a fact. and i have been struggling with this bulge since ages. so masalah ni bukan masalah baru lah for me. i can do diet i can workout i can do a lot of things. cuma masalah paling utama ialah saya tak istiqamah. haa camtuh πŸ˜… sejenis culas bila bab kesihatan.

and semalam, mama ( as i fondly called my home spa lady ) komplen cakap badan makin naik nih 😒 terus rasa bagai di tusuk sembilu bisa. and the song continues. bukan laa tak bole terima kenyataan, sebab i know i am fat. cuma macam okay kau kene diet sekarang. jangan di ikut sangat tekak sat patin sat ikan bakor kome tu. camtu lah perasaan die.

so now i’m trying to change my eating habit. bit by bit.

well, this is my favorite poke bowl at Rubberduck. salmon, brown rice, Japanese cucumber, purple cabbage ( i think so ) and pickles. it tastes gorgeous. memang terus rasa healthy laa kalo makan ni. hahah masalah nya kalo belah Putrajaya / Cyberjaya / KLCC payah nk jumpa this sort of food.

maka do i need to travel to KL just to get my healthy food ? or should i DIY this kind of food kat umah ? hmm susah jugak nih. masak sambal sotong lg senang dr buat semua ni πŸ˜‚

nnt la akak pikir kan camane nk tangani masalah yg dh berkurun lama ni yee

πŸ–€

what is my skincare routine ?

tak semua orang ada that luxury of time utk belek muka all day err day πŸ˜† masa mmg malas dan too tired nk go thru 5 steps routine. ye dok ? kalo bole nk pakai satu jer terus zass bersinar. but, xde benda mudah dalam dunia ni sis sis semua. nak cantik kene rajin

apa yang akak amal kan ?

dua item wajib di bawah. harrogate sulphur soap bar dan serrose. harrogate tu baru berkenalan jer actually hujung tahun lepas. but since then nothing can beat that. i have tried a lot. pelbagai jenama but this one suits me well 😁

photo taken from IG bytema. she is my fellow PTD but everyone calls her Ratu Sabun. but whatever apa yg dia promote ni sangat lah bagus okay ? ada customer akak nk try this combo tak ? kalo nak sila bagitahu okeh 😊

botol kecik yg sgt menggamit perasaan. bau yang sangat tenang. sangat efektif. selamat utk semua jenis kulit. mencantik kan kulit dr dalam. tak rugi uolls semua try. mudah meresap dalam skin. tak berminyak. and works very well dengan foundation lain. so remember, serrose is always your first step before any make up. okey ?

sape nk beli, sila whatsapp or DM my IG yee

πŸ–€

Review : Perfume

yahuu esok i’m on leave. i think i just need an extra day for myself. dan malam ni ada sesi spa di rumah. will talk about it some other time 😊

untuk malam ni, saya rasa nak review satu ig pasal perfume. to be honest saya bukan peminat perfume. i have a few. spray pon sebab nak masuk meeting. kalo nk ilang kan bau cafe or bau makanan yang terlekat dekat baju, saya spray Febreeze. yes saya seorang yang simple πŸ€·πŸ»β€β™€οΈ

dua tiga hari lepas kan cam panas jap kes seller Instagram yang jual fake items, tp claim original. and she’s selling branded handbags yang kos nya cecah ribuan ringgit. hmm kesian orang yang beli. saya pn tak de nk komen lebih, but more to being honest when you are in business. tak de orang nk kecam awak pakai barang premium or even tak berjenama. tak ada orang nk judge. yang jadi tak eloknya bila awak tipu customer. eh tipu ni mmg benda tak baik lah kekdahnya.

DSC00623

i loveee this sebab die ada element rose. kan ke saya penjual #serrose πŸ˜‰Β harus laa akan suka pada semua yang roses based.

1220177_51c3cf68-b12b-44cb-8988-554b16ea0d66.jpg

Gucci Bamboo ni plak sebenar nya beliau yang suka. so kita ikot jer laa idong die. penting tuh jaga idong die sekali. hikhikhik πŸ˜†Β tapi yakin laa pilihan beliau mostly memang ze best. fresh and not too strong.

gambar ehsan dari google yer. sebab perfume saya blom sampai lagi. malam ni rasa macam nk beli perfume plak. may be saya agak bosan dah dengan bau yang currently i have.

two favorite IGs for perfume @chenta_shue & @nr_licious

@chenta_shue ni saya selalu beli miniature dari dulu lagi. plus suka btol tengok gambar kat IG dia. @nr_licious ni banyak jual actual size perfume. and both are selling at good price. tapi idok laa murah yang tak masuk akal tu. murah sikit laa dari kaunter. and the most important part is they are selling the original perfume. bukan yang grade or yang reject ker ape. actually tak de pn istilah perfume reject, i think. ntah laa kurang pakar bab perfume. bole tanya mereka yang lebih arif

kenapa nak bayar lebih if we can find a cheaper one, ye dok ? sape yang berminat tu bole laa roger dua IG ni yee πŸ€—

πŸ–€

 

no sugar challenge

anak dah tido. tapi saya still berjaga. menanti stock serrose yang awesome. last two bottles dalam tangan. but sebotol tu macam iolls kena ‘beli’ dah sebab mine dah nak habis. nampak dak i pun beli stock sendiri ? tok guru kami cakap jangan rompak business sendiri, okay ?

business was off a bit since Saturday sebab we were all away. yes, we were in Ipoh. gathering, attending weeding, meeting ups and catching ups. nampak dak semua activities adalah melibatkan makanan dan most session berlaku di meja makan. #sisstress apa je makanan yang tak jumpa ? semua pn makan 😣 haishh.

and of course ni adalah entry yang berbaur penyesalan terhadap kehidupan lampau. saya bukan jenis yang cepat kurus tapi kalo nak gemok mmg sat ja. berdesup pegi nya. haih. i have issues with makanan manis 🍰🍦 dessert especially, itu laa my main kelemahan. cakes, chocolate, juices, teh tarik you name it. semua laa favorite. tapi air kosong malas minum 😒

since saya selalu membincangkan soal kesihatan kulit, maka dengan penyesalan yang ada ni saya cabar laa diri sendiri untuk minum air kosong sepanjang 30 hari. we need 21 days to make it a habit. so kita cuba 30 hari. no sugar.

8059177e4c5434b3fbf8eb5f0509d6c6--black-and-white-inspirational-quotes-black-white-quotes

i just want to be healthy and i want to shrink a bit. i need to keep up with my daughter πŸ˜‰Β so ada yang nak join saya ?

πŸ–€

merkuri dalam kosmetik

cantik biar lah seiring dengan cerdik ! this one paling win di hati saya. hehe i actually doesn’t know @sitiawe ni in person. but if happen you know her, i need to ask for the permission. anyway i have credited her name in this video 🌿

for me apa yang dia cakap sangat complete dan padat. bahaya merkuri dalam produk kecantikan ni tak boleh buat main. sebab panjang Β efek dia nanti. semata-mata nak putih cepat sanggup ker kita gadai kesihatan buah pinggang kita ? tak kottt. tak paa laa gelap sikit pon janji sihat elok.

however bagi yang dah tersalah pakai produk yang ada merkuri it is best for you to buang terus semua sekali πŸ”₯ stop dan jangan toleh belakang dah. sekarang masa nk figure out macam mana nk pulih kan balik your skin. bak kata @sitiawe kene detox. dan time ni please lah cari produk yang bagus. yang certified organic. bukan yang claimed organic okay ?

kalo rasa nk try tokyo organic serum boleh whatsapp or just drop your comment πŸ˜‰

πŸ–€

 

skincare or make up ?

malam ni saya ada sedikit kelapangan dan i get myself excited over a topic that i think is important. it is related to myself. and saya cuba utk tak overgeneralised kepada semua okay ? some of you might tak setuju. but please make it harmoni 😊

the urge of having good make ups always superior than having a good skincare regime

that is at least for me. saya selalu tak berkira untuk beli make up yang agak pricey. tapi selalu lokek untuk beli skincare yang bagus. to be honest i never have a full regime of skincare. too stingy ! the most expensive serum that i have ever bought is the estee lauder night serum. and nampak nya jodoh saya tak panjang dengan estee. sbb sy dah beralih arah ke serrose πŸ˜…Β saya pakai sabun harrogate utk cuci muka. it works like magic for me. saya tk ada proper moisturiser jugak. sunscreen tak pernah beli sebab die melekit, i don’t like.

ae683f49-20dc-401a-ba78-2153da0992e1_560_420

and kalau di banding kan dengan range make up yang saya ada, you name it. i almost have all top brands. tak pernah berkira langsung. tak pernah kesah ada paraben ker cruelty free ke. i never bother. nampak tak agak jahil kat situ bab bab make up ni ? memang sejenis mudah terpengaruh dengan iklan agak nya.

but then there was one day, i had my La Mer on my skin tp i can see the patches on my forehead. bayang kan perasaan saya time tu ? dan dan tu rasa i want to put the blame on La Mer foundation. you cost me a bomb and this is what you give me ? is this all you can do ? pulang kan duit saya ! haa camtu laa kurang lebih emosi masa tu.i almost forgot that make up is meant to enhance the beauty. it is the skin that plays the major role.

tapi selepas bertenang tu i came to my sense that it is the skin that need to be repaired. or di manjakan. bukan nya spend on luxury make up and berharap it works like magic. because it won’t if your skin condition is still bad. so baiki kondisi skin dulu then baru cerita pasal make up. kulit sihat cantik angpa pakai bedak nyonya pn elok tau dak ?

since then saya rajin kan diri pakai serrose tak pernah miss. before tido and right before my make up. serrose dah jadi rutin saya for more than a month. nak kata flawless tu idok laa. masih ada lagi jerawat yang tumbuh manja kt idong. but that is normal. kulit saya lebih sihat dan sekata πŸ˜‡Β and saya happy

may be akan ada yang cakap memang la saya cakap bagus sebab saya nk jual barang kan ? tapi korang kene tau before i decided to jual serrose, saya amek masa sebulan just utk try to my skin. i even campur serrose dengan pelbagai foundation. dan saya tak pernah dapat result yang mengecewakan. jadi nya selepas saya btol btol yakin serrose ni bagus, saya terus decide nak jual. i want to share this serum with all of you. dengan harga RM79 saya rasa ia satu investment yang sangat baik untuk kulit kita.

so itu saja dr saya. may be to all my readers, korang boleh semak diri jugak. adakah korang tergolong dalam golongan yang sama dengan sy or memang korang tak pernah berkira utk invest dalam skincare ?

πŸ–€