making pavlova

November is so hectic. dan aku rasa November aku sangat panjang 😑 tahun ni pn bukan main lagi die macam macam hal. and last weekend, we went to Melawati. mama’s there. so aku tak sia sia kan weekend aku tu. maka aku sebok belajar buat pavlova 🤤 sebab pada aku bahan die simple jer and yet why kau jual sampai berbelas belas ringgit per slice. is cannot accpet ! haha. so ada baik nya aku belajar sendiri. lagi pn laki aku sejenis kekadang suka makan pavlova 🍰 dengan syarat tak manis sangat. ❕egg whites + sugar + cream of tartar…

Gun N’ Roses : Not In This Lifetime Tour

Wednesday , 14th November 2018we bought the tickets on July aku rasa. awal gila beli sebab KE jenis nak jugak pegi tengok walau apa pon jadi. nak kata aku ni minat sangat Gun N’ Roses tu memang tak la. takat dengar pon dua  tiga lagu. benda paling malas sekali ialah tiket dorang ni mahal lepas tu kau tetap kene berdiri. tapi memandangkan yang sebelah aku tu beriya so kita support jer lah 🌹p/s : never buy tickets from Viagogo guys sebab dorang tu rupanya reseller 💸💸 deng ! you can definitely get cheaper price if beli dari official site. masa ni…

blessed

and that’s my squad ! we rawk liddat we just came back from Ipoh. with a lot of packed food ☺️ mcm tak cukup gemok jer aku ni. okay fine sebenar nya makanan tu utk Sofea. Jiddah dengan Tok Wan kalau dengan Sofea mmg over sikit. Si Sofea tu pon punya laa berani pegi gomol Jiddah die 😂 seriau tengok haha as a mother, tak de benda lain yg aku nak selain dari anak aku happy. being accepted by others, not discriminated and being loved by many. i am blessed ❤️ xoxo

timothy green

semalam aku stay umah je dari pagi sampai lah KE habis main golf 🏌🏻‍♂️ dengan tak mandi nya. so bahagia okay. and masa aku melepak selepas siap kan keje umah aku tengok laa the odd life of timothy green. and ni bukan lah the first time aku tengok cite ni. to be honest the first time i watched this movie i sobbed like an idiot 😭 sumpah sedih. how God brings joy to your life, and it was not permanent. macam hidup kita sekarang. tapi dalam hidup Mr and Mrs Green lagi sedih. tetiba jer ada anak and ubah kehidupan dorang….

wardrobe problem

nak siap kan rumah is super costly. sis is sad. haha. tk tau laa camane nk setel kan urusan umah. but tak per percaya dan yakin jer in shaa Allah boleh. huhu. sila berjimat cermat untuk benda tak perlu yee. tabah ! sekarang isu aku satu jer. bilik almari tu. memang kalo ikot hati ah tangguh jer laa beli almari tu. pepandai laa nnt letak dalam kotak jer. tapi karang aku jugak yang stress. haha tak sangka mmg boleh meroyan ye bila pikir hal rumah ni. aku ni tambah laa lagi stress dia bila ada urusan kedai pulak lagi. nak…

things we don’t say

so this one is a bit personal. melancholic 🙂 dah lebih 2 minggu aku rasa cam bad mood. stressed. and kadang kadang rasa down yang teruk gila tu. depressed pon ada. paling stress bila i have to fight the feelings on my own. camane eh nak explain ? kau rasa down, and you know you need to do something about it. sebab kau tak happy pn rasa camtu. bila ko tak get up, ko rasa makin stress kenapa ko rasa down. paham tak ? 🤔 semua perasaan bercampur campur. dengan manusia yang tak habis habis bercerita macam macam. korang tak…

Review : Venom

Venom dah keluar since 4th of October tapi seriously memang tak ada rasa nk tengok sangat pon. tak tau laa kenapa tapi mmg rasa cam malas lah. lagi pon aku mmg jenis jarang nk tengok cite yang main character dia hodoh or sejenis raksasa 👻 so Venom mcm dah masuk kategori tu.   tapi satu malam tu memandangkan kami ada masa lepak dengan kawan2 lain, so ape lagi. mari laa tengok Venom beramai-ramai 🤩 so before tengok movie ni aku seriously memang tak tau Venom ni pasal apa. tak tau dia ni jahat ke baik. basically mmg pegi with zero…